Zásaditý a úspěšný sport

Odkyselit, trénovat a regenerovat - s Jentschurou k vysněnému cíli

Pro trvale zdravý úspěch, by měl každý znát a dodržovat svá vlastní „pravidla hry” – ať už olympijští sportovci nebo ambiciózní rekreační sportovci. Základem pro zdravé sportování je vyrovnaná acidobazická rovnováha

Produkty a filosofie značky P. Jentschura pomáhají amatérským i profesionálním sportovcům po mnoho let dosahovat svých osobních cílů. Ať už jde o zvýšení výkonu, urychlení regenerace nebo aktivní podporu zdraví.

Produkty splňují nejvyšší standardy kvality a účinnosti, a zaručují radost a úspěch ve sportu a zároveň udržení acidobazické rovnováhy. Náš organismus je navržen tak, aby udržoval rovnováhu kyselin a zásad v našem těle a zejména, aby naše krev zůstala vždy zásaditá. Bohužel v poslední době je stále více lidí překyselených z nesprávného stravování, které je chudé na živiny, ale bohaté na kyseliny, dále pak ze stresu a znečištěného životního prostředí.

Aerobní sport napomáhá k vyrovnané acidobazické rovnováze. Anaerobní sport na druhé straně zvyšuje zakyselení, protože čím intenzivnější je sport, tím více kyselin se tvoří – a kyseliny v těle působí bolest svalů, jejich tuhnutí a následné zranění.

Ze zjištění P. Jentschury vyplývají „Tři přikázání zdravého sportu“, která jsou třeba respektovat pro trvalou radost ze sportu a úspěch:

  1. Předem zásadotvorně mineralizujte!
  2. Poté zásaditě odkyselujte!
  3. Kontinuálně regenerujte!

Každý by měl sportovat – ale v acidobazické rovnováze! Buďte aktivní dvakrát až třikrát týdně po dobu nejméně 30 minut, tím posílíte váš kardiovaskulární systém. V kombinaci s běžným pohybem přes den zajistíte dostatečné prokrvení těla potřebné pro regeneraci těla, transport kyslíku, minerálních látek, aminokyselin a mastných kyselin po těle. Jezděte na kole, choďte častěji po schodech. Užívejte si domácí i zahradnické práce a choďte na procházky.

Kromě toho zařaďte třikrát týdně silový trénink, nejlépe každý druhý den. Tím poskytnete vašemu tělu klíčové podněty pro regeneraci tkání i pro udržení a zlepšení výkonnosti, odolnosti, pružnosti a také udržení krásné postavy.

Filosofie P. Jentschury je založená na zásadité péči o tělozásadité výživě. V kombinaci s individuálním tréninkem je filozofie P. Jentschury klíčem k vysněné postavě a cestou pro trvale zdravější život.

 

7x7 KräuterTee - bylinný čaj

čaje

Proplachuje a čistí buňky, tkáně, svaly, klouby a orgány. Uvolňuje kyseliny a škodlivé látky, které se nacházejí v našem těle, a které náš organismus ve formě odpadních látek uložil v tucích, v tukové podkožní tkáni, ve vazivu atd. Jedinečný výběr 49 bylin v čaji 7x7 KräuterTee není jen chuťově lahodný, ale také významně přispívá k podpoře vyvážené acidobazické rovnováhy. Čaj je vhodný také při půstech a dietách, stejně jako při hubnutí. Během pití čaje pijte současně 1,5 - 2 litry obyčejné vody (bez obsahu minerálů). 

 

MeineBase - zásadito-mineální koupelová sůl

mb

Efektivně odkyseluje pomocí celotělových koupelí, koupelí chodidel, peelingů a masáží, saunování a parních lázní, zásaditých zábalů, punčoch a návlekůDíky zásadité péči o tělo se pokožka osvobodí od škodlivých látek, které se již vyloučily na jejím povrchu. Navíc působí zásadité koupele jako přírodní deodorant. Z vyčištěného těla neproudí žádné nepříjemné pachy. Běžné deodoranty a antiperspiranty, které zabraňují vylučování, se stanou nadbytečnými.

 

MorgenStund - jahelno-pohanková snídaňová kaše

63_morgenstund-1000g-links-offen-schatten-cz-01-2021

První jídlo dne by mělo být bohaté na životně důležité zásadotvorné látky, které nám zajistí dobrý start do nového dne. Musíme doplnit energii a živiny po nočním spánku. Vyvážené hospodaření s kyselinami a zásadami v těle představuje základ pro trvalé zdraví, atraktivitu a výkonnost. Je lehce stravitelná a zasytí na dlouhou dobu – optimální před sportovními aktivitami. Hlavními přísadami jsou jáhly a pohanka, ale také malá zrna amarantu. Neobsahují žádný lepek, ale jsou bohatá na vysoce hodnotnou bílkovinu, vitální a balastní látky. Další cenné složky MorgenStund’ jsou jádra sladkých mandlí, slunečnicová a dýňová semínka. Sladký ananas a jablka dodávají této skvělé zásadotvorné snídani výbornou chuť. Díky obsaženým balastním látkám zanechává kaše dlouho pocit sytosti, nezatěžuje metabolismus a nepřispívá k nadváze.

 

TischleinDeckDich - jahelno-zeleninový pokrm s quinoou

453-1_tdd

Ideální na oběd a večeři - vysoce kvalitní sacharidy zajišťují dlouhodobý a rovnoměrný přísun energie. Naše strava by měla být co nejpřirozenější, převážně vegetariánská a co nejméně upravovaná. Taková výživa dodá našemu tělu všechny potřebné živiny a životně důležité látky a podpoří samoregulaci acidobazické rovnováhy. Bezlepkový, bez laktózy, zdroj bílkovin, s nízkým obsahem sodíku, vhodný pro vegany. Rychlý, snadno připravený, s mnoha recepty. 

 

WurzelKraftomnimolekulární BIO potravina

69-3_wurzelkraft-glas-150g-cz-sk-10-2018

Rostlinný granulát ze 100 rostlin doplní do těla zásadotvorné a vitální látky pro neutralizaci kyselin a regeneraci. WurzelKraft z květového pylu a ze 100 rostlin dodává organismu vysoce cenné vitamíny, minerální látky a sekundární rostlinné látky, které potřebuje pro svou regeneraci. Obsažené hodnotné látky posilují naše orgány a jejich funkce. WurzelKraft je ideální pro sportovce. Je vhodný také při celulitidě. Konzumujte ráno, v poledne a večer vždy jednu čajovou lžičku.

 

 BasenSchauer - zásaditý sprchový gel

252-2_basenschauer-250ml-freisteller-d-08-2020

Hydratuje, harmonizuje a osvěžuje celé tělo. Se svým zásaditým pH 7,5 a cennými přísadami poskytuje revitalizační a harmonizační péči pro všechny typy pleti. Je vhodný také na cesty a osvěžuje zejména po cvičení a aktivně ulevuje organismu. V každé lahvičce je rozemletý malý horský křišťál. Podle Hildegardy z Bingenu ztělesňuje tento léčivý kámen sílu a vytrvalost.

 

Zásadité návleky a punčochy

návleky a punčochy

Efektivní odkyselení během celého dne. Při tréninku: Zásadité návleky. Ve fázi odpočinku nebo přes noc: Zásadité punčochy. Zásadité návleky jsou skvělým pomocníkem při odkyselení během sportu, poskytnou vám optimální volnost pohybu a zvýší vaše dobré zdraví bez nároku na váš čas. Punčochy jsou skvělé k odkyselení během noci. Pro klidný spánek, atraktivní a krásné nohy a chodidla. Proti těžkým a bolavým nohám, redukují projevy celulitidy a zmírňují svalovou horečku po sportu. 

 

MiraVera - pleťová voda

 246_p--jentschura-miravera-pletova-voda-45-ml

Žádná buňka našeho těla nemůže existovat bez permanentního přivádění kyslíku, neboť kyslík se účastní téměř všech procesů látkové výměny. Např. na základě nedostatečného pohybu, poruchy prokrvení nebo zranění se nedostane dostatek kyslíku k některým tkáním. Pro regeneraci pokožky a celého těla je vedle zásadité péče o tělo a výživy bohaté na zásadité látky nezbytné také dostatečné zásobení organismu kyslíkem. Zvýšené přivádění kyslíku přispívá k urychlení veškerých regeneračních procesů. MiraVera s kyslíkem z obsaženého peroxidu vodíku je opravdovým zázrakem pro naši pokožku a také tkáně a svalstvo. Tato pleťová voda přivede do organismu nejen extra porci kyslíku prostřednictvím pokožky, ale také organismus navíc vitalizuje a povzbudí prokrvení, např. po enormní zátěži, dále vyživuje a zklidňuje začervenání a podráždění. Je vhodná také jako deodorant.

 

Trojskok odkyselení

trojskok obr

Sady k detoxikaci a regeneraci organismu ve třech krocích. Principem je rozpuštění a vyloučením škodlivých usazenin z buněk, tkání, kloubů a orgánů těla. Úspěšné odkyselení začíná rozštěpením škodlivých usazenin na původní součásti. Jako univerzální rozpouštědlo se velice úspěšně osvědčuje bylinný čaj 7x7KräuterTee ze 49 bylin. K čaji doporučujeme pít velké množství neperlivé vody. Ve druhé fázi se rozpuštěné škodlivé látky neutralizují pomocí zásadotvorných vitálních látek a odvádějí se z těla ven. Pomocí čistě rostlinných vitálních látek WurzelKraftu dochází k optimální podpoře tělu vlastních mechanismů odkyselení - především posílení ledvin a jater. Nakonec se musí „zátěž“ dostat z těla ven! Pomocí zásadité péče o tělo s koupelovou solí MeineBase je možné vylučovací funkci pokožky cíleně aktivovat. Prostřednictvím pokožky se díky statisícům potních a mazových žláz z těla odvádí kyseliny a jiné škodliviny do zásadité koupelové vody s pH 8,5.