SKLADEM: Zásaditá kosmetika ReVital 24 a všechny typy GuaSha kamenů k masáži obličeje :-)

Jak na překyselený organismus?

Ledviny, střeva a plíce se starají o vylučování kyselin a škodlivých látek z našeho organismu. Považujeme tyto procesy za přirozené a dostatečné k očištění těla. Ale při dnešním kyselém způsobu života už to nestačí a mnozí z nás mají tyto orgány přetížené. Ale co s tím?

Naše krev musí být zásaditá, aby správně plnila všechny své funkce. Jen v mírně zásaditém pH 7,35 - 7,45 cirkuluje volně a může zásobovat biliony tělních buněk kyslíkem a živinami a odvádět pryč oxid uhličitý, kyselinu mléčnou, močovou a ostatní kyselé metabolity.

Náš současný životní styl je plný kyselin. Ať už v podobě kyselinotvorné stravy (hodně masa, uzenin, cukrovinek, výrobků z bílé mouky nebo nealkoholické nápoje), sedavého zaměstnání, nedostatku pohybu nebo nadměrného cvičení. Velkým zdrojem kyselin je také stres. Pokud nemáme dostatek odpočinku a kvalitní stravy, je náš organismus doslova zaplaven kyselinami a náš vlastní systém pufrů a vylučovací orgány nestíhají tyto kyseliny vyloučit.

K zajištění optimálního pH krve pro život, má organismus propracovaný systém acidobazické rovnováhy. Díky tomu může tekutina v pojivové tkáni, na úkor své vlastní zásadité hodnoty, absorbovat omezené množství kyselin. Tyto kyseliny poté zaparkuje do kolagenových vláken, pojivové tkáně, svalů, do podkožního tuku, žilních stěn, do fascií, vazů a šlach, chrupek atd. Jakmile jsou pufrovací kapacity těla a vylučovací orgány volné, jsou tyto zásobárny vyprázdněny.

Tři typy látkové výměny

Podle Dr. Petera Jentschury, vynálezce Trojskoku odkyselení je důležité, najít svůj typ látkové výměny. „Vylučovací typ“ používá pokožku jako vylučovací orgán. Proto mají tito lidé problémy s pupínky, ekzémym a také neurodermitidou. Druhým typem je „Strukturální poškození“. Tento typ hromadí kyseliny a škodliviny v tělesných strukturách nebo orgánech a zároveň odčerpává minerály pro neutralizaci kyselin z tělu vlastních zásobáren (zubů, vlasů, nehtů atd.). To se projevuje například jako slabost pojivové tkáně, zrychlené stárnutí pokožky, křehké nehty na rukou a nohou, šedivé vlasy, zvýšené vypadávání vlasů, zubní kaz, osteoporóza a problémy s ploténkami. „Usazovací typ“ ukládá škodliviny ve zvýšené míře v podkožní, tukové a pojivé tkáni. Organismus je obalí tukem a zředí vodou. Kyseliny zatěžují naši postavu a naše zdraví zadržováním vody, celulitidou, obezitou, arteriosklerózou, revmatismem, dnou, ledvinovými, močovými a žlučovými kameny.

Samotná strava a cvičení tyto dlouhodobé škodliviny nerozloží. Příčinou těchto problémů jsou uložené kyseliny a znečišťující látky. Rozhodný krok ke zlepšení a vyléčení příznaků je odkyselení. Na základě svých bádání vynalezl Dr. Jentschura před 25 lety „Trojskok odkyselení“ a doporučuje tento postup: „Každý den je třeba vypít ½ litr bylinkového čaje 7x7 KräuterTee. Tento čaj dokáže rozpustit všechny typy škodlivých usazenin na původní složky. Uvolněné škodliviny je třeba reaktivovat a bezpečně vyloučit z těla. Proto je dobré se stravovat plnohodnotně. Zásadotvorné vitální a minerální látky doplňujeme naším omnimolekulárním granulátem ze 103 rostlin WurzelKraftem. Ten zároveň posílí naše vylučovací orgány, především ledviny a játra. Třetím skokem odkyselení je zásaditá péče o tělo se zásadito-minerální koupelovou solí MeineBase s pH 8,5. S touto solí praktikujeme zásadité koupele celého těla, nohou, zásadité peelingy, inhalace a zábaly, aby se i pokožkou pomocí potních a mazových žláz vyloučilo co možná nejvíce škodlivin“.

 Vyberte si z našich výhodných sad Trojskoků :-)

Trojskok odkyselení "STARTER" BOX s porcovaným čajem

za 1 607,- Kč

Trojskok odkyselení "JDU DO TOHO" se sypaným čajem

 za 2 219,- Kč

Trojskok odkyselení "MYSLÍM TO VÁŽNĚ"

za 4 163,- Kč

Úspěšný plán pro odkyselení

• denně 1–2 šálky čaje 7x7 KräuterTee, množství stupňujte až na 0,5–1 litr

• denně vypijte 1 – 1,5 l neperlivé vody

• snězte 3 a více kávových lžiček WurzelKraftu během dne

• intenzivní zásaditá péče o tělo MeineBase s pH 8,5 - koupele celého těla a koupele chodidel, zásadité punčochy, návleky, zábaly atd., tak často, jak je to jen možné.

Více se o filosofii Dr. h. c. Petera Jentschury dočtete na www.regenerujte.cz.