SKLADEM: Zásaditá kosmetika ReVital 24 a všechny typy GuaSha kamenů k masáži obličeje :-)

Novoroční odkyselení organismu

Proč?

Odkyselení organismu je proces, který má za cíl snížit hladinu kyselin v těle a obnovit jeho přirozenou rovnováhu. Kyselost organismu je měřena pomocí pH, které udává, jak kyselé nebo zásadité je prostředí. Optimální pH krve je 7,35-7,45, což znamená, že je mírně zásadité. Pokud dojde k výraznému poklesu a pH klesne pod 7,35, hovoříme o acidóze. K tomu ale dochází velmi zřídka. Většinu z nás spíše trápí latentní překyselení. To zjistíme pomocí měření pH moči. Nejlepší a nejprůkaznější je měření moči ihned po ránu kdy vstaneme. Ideální pH je 6-6,5. Pokud pH po ránu klesne k pH 5 může to už znamenat překyselený organismus. Je důležité si uvědomit, co jsme konzumovali den před měřením. Pokud jsme si dali hodně masa a například alkohol, tak toto měření bude velmi zkreslené. Všechny důležité informace najdete v našem Průvodci měření moči, který bezplatně přidáváme k balíčku pH proužků.

Překyselení organismu může mít různé příčiny, například nezdravou stravu, stres, nedostatek pohybu, znečištěné prostředí, léky nebo chronické nemoci. Překyselení organismu se projevuje různými zdravotními problémy, jako jsou únava, bolesti hlavy, zažívací potíže, záněty, infekce, alergie, kožní problémy, osteoporóza nebo rakovina.

Odkyselení organismu je tedy důležitým krokem k prevenci a pomoci u těchto onemocnění.

Jak to udělat?


S odkyselením nám může výrazně pomoci "Trojskok odkyselení" od Dr. Petera Jentschury.

Trojskok odkyselení organismu spočívá v tom, že začneme pozvolna rozpouštět již uložené kyseliny a škodliviny bylinným čajem 7x7 a posilovat orgány rostlinným granulátem WurzelKraft, který je také zásadotvornou potravinou. Třetím krokem je zásaditá péče o tělo se solí MeineBase, která pomáhá z organismu rychleji vylučovat kyseliny, a díky tomu se úleva dostaví rychleji. Souběžně s trojskokem odkyselení se doporučuje zařadit do jídelníčku více zásadotvorných potravin a vyhnout se kyselinotvorným potravinám. Více informací o zásaditém stravování naleznete zde.

Kromě stravy je také důležité dodržovat dostatečný pitný režim a pít hlavně čistou vodu nebo právě odkyselující bylinkové čaje. Voda pomáhá odplavovat toxiny a kyseliny z těla a udržovat jeho hydrataci. Bylinkové čaje mají také alkalizující účinek a podporují trávení a imunitu.

Dalším způsobem odkyselení organismu je pravidelný pohyb a relaxace. Pohyb podporuje prokrvení a dýchání těla a pomáhá spalovat kyseliny a tuky. Relaxace snižuje hladinu stresových hormonů a pomáhá uvolnit napětí a nervozitu. Mezi vhodné aktivity patří například chůze, jóga, meditace nebo masáže.

Odkyselení organismu je tedy proces, který má pozitivní vliv na naše fyzické i psychické zdraví. Odkyselením organismu si můžeme zajistit lepší vitalitu, imunitu a prevenci nemocí. Odkyselením organismu si také můžeme zlepšit náladu a pocit spokojenosti.

Článek byl napsán s pomocí AI :-)