SKLADEM: Zásaditá kosmetika ReVital 24 a všechny typy GuaSha kamenů k masáži obličeje :-)

Zásadité zábaly proti kašli a rýmě

Na podzim a v zimě nás trápí rýma, kašel, bolesti v krku, hlavy a dutin. Problémy jsou častější u dětí, ale nevyhýbají se ani nám dospělým. Zásaditá péče v podobě zábalů krku, čela a průdušek, inhalací a výplachů nosu účinkuje skvěle – uvolňuje napětí postižených partií, zmírňuje bolest a urychluje regeneraci.

Všichni to známe – hlava pulzuje od rýmy, máme odřený nos a pusu od smrkání, pálí nás v krku, kašel nás obtěžuje i v noci, hlava pobolívá atd. Typické příznaky chřipek a viróz. Tradiční zábaly proslavili přírodní léčitelé Vincenc Priessnitz a hydroterapeut Sebastian Kneipp. Peter Jentschura je vylepšil tím, že doplnil tradiční vodní zábal o zásaditost, a to v kombinaci s minerální solí MeineBase s pH 8,5. 

Takto vylepšený zábal se vyznačuje jedinečnou funkčností a účinností. Uvolňuje napětí, zmírňuje bolesti, urychluje regeneraci, a navíc pečuje o pokožku.

Lokální úleva přes pokožku

Kůže je náš největší vylučovací orgán a významně přispívá k tomu, že kyseliny a další škodliviny jsou z našeho těla odstraňovány potními a mazovými žlázami.

Zásadité zábaly fungují na principu vyrovnávání pH: při dlouhodobém používání (nejlépe několik hodin) působí jako „magnet na kyseliny“ – na jedné straně zásaditý zábal, na druhé straně vylučování kyselin skrze pokožku. Zásadité zábaly v podstatě škodliviny jemně vytáhnou z těla, a tím podpoří vylučovací funkci organismu a uleví mu.

V závislosti na oblasti zdravotních potíží lze problémy na konkrétním místě zmírnit. Proto existuje několik typů zábalů. Pokud nás trápí vlhký nebo suchý kašel, máme chycené průdušky nebo plíce, je vhodné zabalit hrudník. K tomu je vhodný zábal na šíji a průdušky, který nabízí dvě možnosti aplikace – při kašli namočíme vnitřní zábal do roztoku se solí MeineBase, vyždímáme a druky připevníme dovnitř zábalu, který si umístíme na hrudník. Skvěle to funguje i u astmatu. Na zábal můžeme dát ještě teplý sáček s rašelinou nebo ohřívací láhev. Druhou možností je aplikace zábalu na ztuhlou šíji a krk při bolestech hlavy. Napětí se rychle uvolní.

Při rýmě, bolestech hlavy a dutin poskytuje cílenou úlevu zásaditý zábal na krk a čelo. Půlku zábalu namočíme do teplého roztoku se solí MeineBase, vyždímáme a dle návodu zabalíme požadovanou oblast. Necháme působit alespoň 30 minut, ale můžeme ho nosit i celý den a přes noc. Teplé zábaly na čele nebo krku vedou v těchto regionech ke znatelné úlevě a osvědčily se nejen v případě prvních příznaků nachlazení, bolestí hlavy, ale také pokud už nemoc pokročila.

Při rýmě a kašli je také dobré provádět několikrát denně zásadité inhalace a výplachy nosu. Na inhalaci nabízíme praktický inhalátor s dvojitým dnem, který ocení i děti. Stačí ohřát vodu, přidat špetku soli MeineBase a 3-5 minut provádět inhalace nosem a ústy. Pokud máme ucpaný nos nebo problémy s dutinami, vezmeme konvičku na výplachy nosu, nalijeme vlažnou vodu a rozmícháme v ní špetku soli MeineBase. Poté provádíme střídavě výplachy pravé a levé nosní dírky dle návodu. Roztok soli nám nos krásně uvolní a také opadne otok na sliznici.

Vyberte si na našem eshopu z výhodných balíčků „Nechci kašel“ ve velikostech M-L nebo balíček „Nechci nachlazení“. Balíčky se skládají ze zábalu a soli MeineBase 750 g a jsou se slevou 10 %.