Blahodárné účinky zásaditých koupelí

Teplé blahodárné zásadité koupele jsou pohlazením pro tělo, ducha a duši především v chladných ročních obdobích. Kdo po půl nebo celé hodině opustí lázeň, cítí se jako znovuzrozený. Zásadité koupele v minerální koupelové soli s MeineBase s pH 8,5 pomáhají při mnoha zdravotních obtížích, pomáhají odstranit stres a podporují vnitřní vyrovnanost a regeneraci.

Dopřejte si vědomě čas sami pro sebe a vyzkoušejte mimořádné účinky jemně mleté směsi drahých kamenů obsahujících achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, safír, horský křišťál a onyx. Drahokamy jsou sladěny s čakrami lidského těla a pomáhají je otevírat a zabezpečovat plynulý tok energie. Koupele s minerální solí MeineBase zajistí harmonickou rovnováhu těla, ducha a duše a pomáhají načerpat novou energii, klid a sílu na další den.

Ponořením celého těla do zásadité soli s pH 8,5 dojde k aktivaci velkého množství potních a mazových žlázek, a tím k vyloučení velkého množství kyselin. Pravidelným kartáčováním během koupele ještě celý proces odkyselení podpoříme. Celotělová koupel je nejefektivnější zásaditou procedurou. Během koupele dochází také k intenzivnímu samopromašťování pokožky, takže se po koupeli nemusíme mazat krémy či oleji. Na celotělovou koupel potřebujeme 3 zarovnané polévkové lžíce soli MeineBase a vodu o teplotě 36–38 °C, případně kartáč na mokré kartáčování.

Své zkušenosti s MeineBase má také třicetiletá Veronika z Dobříše, kterou dlouhé roky trápil atopický ekzém. Od té doby, co objevila přípravky značky P. Jentschura neví, co je atopický ekzém. „Když se ekzém zhoršil, koupala jsem se v zásadité vaně každý den a za pár dní byla kůže úplně čistá. Navíc byla krásně jemná a hebká.“ Brzy tedy odložila nejrůznější mastičky a krémy. Zjistila totiž, že celé tělo se v zásadité koupeli také krásně vyčistí. Dnes si ji dopřává prakticky už jen preventivně pro své potěšení dvakrát týdně.

Skvělým relaxem po náročném dni nebo sportu je peeling se solí MeineBase. Na vlhkou pokožku naneseme zásadito-minerální sůl a provedeme peeling celého těla. Poté se osprchujeme anebo necháme roztok na těle uschnout.

V chladném počasí také častěji navštěvujeme sauny nebo parní lázně, které účinně regenerují a čistí organismus. Kombinace se solí MeineBase stimuluje další odkyselení těla, intenzivně vyživuje pokožku a podporuje relaxaci. Do sauny si připravíme pastu smícháním 1 vrchovaté lžíce MeineBase a 1-2 polévkových lžic tekutého medu. Touto peelingovou pastou si třeme během saunování pokožku a poté smyjeme, odpočineme si a toto několikrát opakujeme.

Skvělým doplňkem k soli MeineBase je zásaditý sprchový gel BasenSchauer s pH 7,5, který obsahuje bylinné výtažky, Aloe Vera, éterické oleje a kafr. Jemně pečuje o pokožku, podporuje její samopromaštění a je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Oba produkty mají certifikát pro přírodní kosmetiku a jejich hodnocení v dermatestu je „sehr gut“.